Katten

/ Afdelingen / Katten

De gemiddelde leeftijd van een (huis)kat is 14 jaar. Katten worden snel volwassen, maar als ze ouder worden verouderen ze langzamer dan mensen. Voordat u een kat koopt is het belangrijk om stil te staan bij de gevolgen voor u, uw gezin en de kat zelf.

De meeste mensen kiezen voor een kitten. Ze denken dat een oudere kat niet meer kan wennen aan een nieuwe omgeving en een nieuw gezin. Uit praktijk blijkt dat een oudere kat zich even goed aanpast als een kitten. De band met een oudere kat wordt dan ook even hecht als met een kitten. Een Oudere kat heeft het voordeel dat het dier al een opvoeding heeft gehad en zich meestal in huis beter gedraagt dan een kitten.

De karakterverschillen tussen een kater en een poes lopen niet sterk uiteen. Over het algemeen hebben gecastreerde katers een rustiger temperament dan poezen. Bij de meeste rassen bestaat een duidelijk verschil in uiterlijk. Katers zijn over het algemeen groter en grover dan poezen. Verder hebben katers een bredere kop.

Katten passen zich over het algemeen gemakkelijk aan bij uw andere huisdieren zoals andere katten en honden. Een kat samen met vogels, vissen en knaagdieren kan problemen geven. Houdt de dieren in het begin een beetje in de gaten en haal ze uit elkaar als er een gevecht ontstaat. Het is goed als de kat een eigen plekje heeft waar hij/zij zich terug kan trekken.

Katten

De ene kat heeft meer verzorging nodig dan andere. Langharige katten moeten minstens een keer per dag geborsteld worden. Kortharige katten hoeft u meestal maar één keer in de week te borstelen. Maak de kattenbak wel iedere dag schoon. Geef uw kat iedere dag een goede en afwisselende voeding. Katten hebben veel behoefte aan vlees. Maar katten hebben ook behoefte aan brokjes om hun tanden te verzorgen en gezond te houden. Een goed voederpatroon is bijvoorbeeld de kat ’s ochtends brokjes te geven en ’s avonds vlees of vis. Het is belangrijk dat uw kat iedere dag vers water krijgt. Verse melk is af te raden. Bij de meeste katten werkt dit laxerend. Het is beter om kattenmelk te geven.

Voor meer informatie: www.licg.nl

Benodigdheden voor katten

Maar, zoals elk levend wezen heeft ook uw kat behoefte aan het juiste voer en het verantwoorde speelgoed en accessoires. Hierin kan het team van de Koningsvis uw uitgebreid over infomeren.

Merken als Royal Canin, Naturea, Jarco, Prins, Edgard Cooper, Carocroc, Smolke, Purina, Wishkas, Felix, Almo Nature, Shesir e.d., zijn zeker geschikt voor uw kan en bij ons verkrijgbaar. Ook diverse diepvriesproducten, zoals Buddy’s, e.d. zijn uitermate geschikt voor uw kat.

Laat onverlet dat uw kat behoefte heeft aan het voer dat hij of zij verkiest en ook goed verdraagt. Ook belangrijk is de leeftijd van uw kat, gekoppeld aan het juiste voer. Juist die afweging is zo belangrijk. Hierin kunnen wij u uitstekend over voorlichten.

Hieronder een kleine opsomming van de meest voorkomende benodigdheden voor katten.

  • Voer- en drinkbakje
  • Kattenslaapmandje
  • Radiatorhangmat
  • Reismand
  • Kattenhalsband / tuigje
  • Kattenlijn (max. 5 meter)
  • Adreskoker / penning
  • Kattenluik
  • Boek over de verzorging

Een vraag voor onze katten specialist? Stel hem hier.

katten
katten
katten Katten

"dieren zijn mijn passie en daarom heb ik er thuis ook best veel"

Actueel