“Dierspecialist de Koningsvis Den Helder blijft Dierspecialist”

/ Actueel / “Dierspecialist de Koningsvis Den Helder blijft Dierspecialist”

Dierspecialist ondernemers zetten formule voort! Afgelopen week zijn, na weken van juridisch gesteggel, de zogenaamde IE rechten die onder de naam “Dierspecialist” vallen, gekocht door een aantal Dierspecialist ondernemers, waaronder Dierspecialist De Koningsvis uit Den Helder.

Allen hebben hun roots vanuit de Faunaland historie totdat een fusie in 2014 van Dobey en Faunaland leidde tot de formule Dierspecialist. Na het faillissement van groothandel Van Ree november 2023 en even later moederbedrijf Target Pet Holding bleek dat ook de formule Dierspecialist hierin werd meegezogen eind januari. Veel collega’s hadden inmiddels afgehaakt.

De ondernemers hechten echter veel waarde aan de naam Dierspecialist en hebben gezamenlijk een bieding gedaan bij de curator wat heeft geresulteerd in een overname. Ruben van Amesfoort (Koningsvis) hierover:

“De naam Dierspecialist geeft exact weer waar wij met onze winkels voor staan, namelijk: Specialisten in de huisdierenbranche! Reden om met elkaar te investeren in de naam en deze voor ons te kunnen behouden.”

De formule zal nu door de acht ondernemers die de I.E. rechten hebben gekocht, worden voortgezet in een nieuwe B.V. Er worden inmiddels gesprekken gevoerd met andere partijen om verschillende vormen van samenwerking te realiseren.