Vliegvissen
Faunaland XL de Koningsvis
1.500 m2 dierenplezier op het Ravelijncenter te
Den Helder.
Roofvissen    |    Witvissen 

Vliegvissen    |   Zeevissen


Vliegvissen

Vliegvissen is een vorm van sportvisserij waarbij het aas bestaat uit een kunstvlieg, een met allerlei materialen nagebootst insect. In tegenstelling tot wat wel eens gedacht wordt is het geen nieuwe, maar een hele oude vorm van vissen. Naar verluid zijn er al afbeeldingen van kunstvliegen die dateren uit het oude Egypte. Ook de oude Grieken en Romeinen waren er bekend mee.

Omdat een kunstvliegje bijna niets weegt, kan je het niet ver werpen. Daarom vormt de lijn het werpgewicht.Met een heen en weer gaande beweging van de hengel wordt de lijn, met daaraan een onderlijn en de vlieg, in de lucht gehouden en op lengte gebracht. Daarna wordt de vlieg zachtjes op het water gezet en is het de bedoeling dat een vis die zal pakken.

De vliegvisserij is het meest bekend door de visserij op zalm en forel in het buitenland. Allerlei andere vissen zijn echter ook op deze manier te vangen, variƫrend van voorntjes tot grote zeevissen als tarpon. Hier in Nederland kan er onder meer snoek, snoekbaars, baars, brasem, winde en voorn mee vangen. Ook karper is er wel eens mee te verleiden.

Naast het vissen met de kunstvlieg is het zelf bouwen van de vliegen, het vliegbinden,  een hobby apart. Het geeft de grootste voldoening om een vis te vangen met een zelf gebouwde vlieg. Maar als u daar geen tijd of zin in heeft, kunnen kunstvliegen ook gekocht worden.

Als je wilt beginnen met vliegvissen kan je eens in bij Faunaland XL de Koningsvis komen kijken, er zijn diverse vliegenhengels,reels en lijnen in het assortiment aanwezig. Ook allerlei accessoires zijn hier verkrijgbaar.
Vliegvissen
Openingstijden en route
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E:
koningsvis-denhelder@dierspecialist.nl
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E koningsvis@faunaland.nl
0223-624226
Dier en Sport
   
Hoofdmenu
   
Online bestellen en bezorgen, Den Helder en omgeving, klik hier!