Tuin en Vijver
Faunaland XL de Koningsvis
1.500 m2 dierenplezier op het Ravelijncenter te
Den Helder.
Tuin & Vijver
Een heldere vijver kan, als uw vijvermilieu in orde is. De belangrijkste factor van het vijvermilieu is de waterkwaliteit. Veel vijverproblemen zijn het gevolg van een slechte bacteriecultuur, een verkeerde hardheid (KH) en/of een verkeerde zuurgraad (PH). Deze waterwaarden kan men zelf testen of laten testen door een “vijverspecialist”, die u dan ook direct kan adviseren wat u moet doen om de juiste waarden te krijgen of om uw vijverwater van een goede bacteriecultuur te voorzien.

Bij de inrichting van uw vijver of om de ontwikkeling van het biologisch evenwicht te stimuleren is het mogelijk om goede bacteriën aan uw vijverwater toe te voegen.Deze bacteriën zorgen ervoor dat uw vijverwater binnen 48 uur miljarden nieuwe bacteriën bevat, waardoor het biologisch evenwicht snel op het gewenste niveau is. Voor deze bacteriën is in de vijver een goede ondergrond nodig waarop deze bacteriën zich kunnen hechten.

De ideale PH-waarde (zuurgraad) van uw vijverwater ligt rond de 7. Als deze te hoog is, en dat is meestal het geval, moeten we deze verlagen door middel van bijvoorbeeld PH-MIN vloeistof. Ook betekent dit dat het vijvermilieu verbeterd dient te worden door meer goede bacteriën toe te voegen. Bij het in de vijver zetten van uw nieuwe vissen moet u ze eerst aan de nieuwe watertemperatuur laten wennen door de zak ongeveer een half uur op de vijver te laten drijven.

Meest voorkomende benodigdheden:

Vuilwaterpompen
Filters en materialen
UVC
Pompen voor de vijver
Vijverfolie
Vijververlichting
Waterornamenten
Vijverwater verzorging
Visvoer en Koivoeders
Tuin en vijver
Openingstijden en route
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E:
koningsvis-denhelder@dierspecialist.nl
Dierspecialist De Koningsvis
Industrieweg 4
1785 AG Den Helder
T 0223-624226
E koningsvis@faunaland.nl
0223-624226
Dier en Sport
   
Hoofdmenu
   
Online bestellen en bezorgen, Den Helder en omgeving, klik hier!